Over mij

geschiedenis

De werkplek: kantoor in de achtertuin 

Mijn naam is Ton Meijer en woon in Veenendaal. Als kind al tekende ik graag. Maar pas tijdens mijn studententijd begon ik erover na te denken of ik er misschien een boterham mee zou kunnen verdienen.
Bij een stichting kreeg ik de kans om ruim anderhalf jaar als illustrator werkzaam te zijn. Daarna enkele jaren grafische vormgeving gestudeerd aan de Hoge school voor de kunsten Utrecht (toen nog Kunstacademie Artibus).
Binnen de richting grafische vormgeving bij Artibus was destijds het vak illustreren en modeltekenen een onderdeel. De belangrijkste reden voor mij om te kiezen voor de opleiding in Utrecht.

Omdat ik inmiddels (1987) al opdrachten kreeg, ben ik begonnen als freelancer. Aanvankelijk maakte ik vooral (wens)kaarten, maar vrij snel (1990) ook cartoons, grafieken en infographics voor verschillende magazines.
Nog later (2007) werd ik ook gevraagd voor het opmaken van boeken, zowel binnenwerk als omslag. Dat is wat ik nu nog steeds het liefste doe voor verschillende uitgeverijen. Nu alweer ruim 15 jaar.

heden

Hoewel ik nog steeds af en toe een cartoon, infographic, logo, folder of catalogus maak, ben ik het grootste deel van de tijd bezig met het opmaken van boeken en boekomslagen en hoop dat nog jaren te kunnen blijven doen voor tevreden opdrachtgevers.
Op deze site zijn enkele voorbeelden te zien van wat er in de afgelopen jaren door mij is gemaakt